cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Tosty z oregano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne tosty z aromatycznym oregano, sosem pomidorowym, serem i szynką - na śniadanie, lunch bądź kolację.

Tosty z oregano Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z oregano

 

  • chleb tostowy
  • koncentrat pomidorowy
  • masło
  • ser żółty
  • szynka
  • oregano
  • ketchup / musztarda

Sposób przygotowania:

Tosty z oregano
Chleb tostowy smarujemy lekko masłem, następnie koncentratem pomidorowym (według uznania - im większa ilość, tym tosty są ostrzejsze). Posypać oregano. Kolejno układać ser i szynkę. Na końcu również posypać oregano. Na przygotowane tosty układamy kolejne kromki, przykrywając nimi całość składników. Opiekamy do zarumienienia. Najlepiej smakują z ketchupem lub musztardą.
Tosty z oregano
Etap 1 - tosty posmarować masłem, koncentratem i posypać oregano
Tosty z oregano
Etap 2 - na całość nałożyć po plasterku sera
Tosty z oregano
Etap 3 - następnie szynkę i posypać oregano
Tosty z oregano
Etap 4 - całość przykryć i zapiekać do zarumienienia