WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 923]

Tosty z tortilli z rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty zrobione z placka tortilli pszennej, wypełnione serem, wędliną, pomidorem i rzeżuchą. Doprawione solą i pieprzem to idealna propozycja na ciepłe śniadanie.

Tosty z tortilli z rzeżuchą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z tortilli z rzeżuchą

 

  • 1 placek tortilli pszennej
  • kilka plasterków żółtego sera
  • kilka plasterków dowolnej szynki
  • ok. 0,5 pomidora
  • rzeżucha
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Tosty z tortilli z rzeżuchą

ETAP 1:

Placek tortilli ułożyć w opiekaczu tak aby jedna połowa wystawała poza opiekacz.

Na tej połowie która znajduje się w opiekaczu rozłożyć połowę plastrów żółtego sera, pozostawiając trochę pustego miejsca na brzegach. Na serze ułożyć plasterki szynki. Na szynce ułożyć plasterki pomidora. Doprawić go solą i pieprzem i posypać posiekaną rzeżuchą. Na to ułożyć resztę plastrów sera i przykryć drugą połową tortilli nie przecinając jej. Opiekacz zamknąć i włączyć. Piec aż tortilla się zarumieni.

Po upieczeniu wyjąć na deskę. Przekroić na 2 tosty i podawać. Można polać ketchupem lub innym sosem lub jeść bez dodatków.

Można jeść także na zimno.

Tosty z tortilli z rzeżuchą
Tortilla wypełniona farszem i złożona gotowa do upieczenia
Tosty z tortilli z rzeżuchą
Tortilla ułożona w opiekaczu z nałożonymi wszystkimi warstwami farszu
Tosty z tortilli z rzeżuchą
Tortilla pszenna z nałożonym serem, szynką, pomidorem i rzeżuchą
Tosty z tortilli z rzeżuchą
Tak nalezy ułożyć tortillę pszenną w opiekaczu i nałożyć farsz