Sposób przygotowania:
Jajka z farszem z makreli
Jajka ugotować na twardo. Przestygnięte jajka obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół i wyjąć z nich środki, żółtka. Białka odłożyć, a odseparowane żółtka przełożyć do miseczki.
Makrelę wyjąć ze skóry i oddzielić od ości, rybę rozdrobnić i dodać do żółtek. Cebulę i czosnek obrać z łupiny i w miarę drobno pokroić. Do ryby i żółtek dodać majonez oraz suszoną natkę pietruszki, pokrojoną drobno cebulę oraz posiekany czosnek.
Zawartość miseczki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek, wcześniej odłożone białka.
Makrelę wyjąć ze skóry i oddzielić od ości, rybę rozdrobnić i dodać do żółtek. Cebulę i czosnek obrać z łupiny i w miarę drobno pokroić. Do ryby i żółtek dodać majonez oraz suszoną natkę pietruszki, pokrojoną drobno cebulę oraz posiekany czosnek.
Zawartość miseczki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek, wcześniej odłożone białka.