WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 980]

Tradycyjna mizeria do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Tradycyjna mizeria obiadowa z ogórków, doprawiona solą, pieprzem, octem. Zaprawiona śmietaną. Idealna do kotleta.

Tradycyjna mizeria do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tradycyjna mizeria do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjna mizeria do obiadu

ETAP 1:

Ogórki gruntowe umyć i obrać. Pokroić je na cienkie plasterki i wrzucić do miseczki. Doprawić ogórki solą, pieprzem czarnym mielonym i pieprzem ziołowym. Wsypać szczyptę cukru. Wlać ok. 0,5 łyżki octu i dokładnie wymieszać.
Do doprawionych ogórków dodać pełną łyżkę śmietany 12 lub 18 % i ponownie wymieszać. Mizerię podawać od razu lub przed podaniem schłodzić w lodówce.
Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i kotletem lub innym mięsem.

Tradycyjna mizeria do obiadu
Śmietana 12 % dodana do pokrojonych i doprawionych ogórków
Tradycyjna mizeria do obiadu
Pokrojone ogórki gruntowe doprawione przyprawami
Tradycyjna mizeria do obiadu
Pokrojone na plasterki do miseczki ogórki gruntowe