Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Tradycyjna młoda kapustka z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna i lekka kapustka młoda z koperkiem

Tradycyjna młoda kapustka z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjna młoda kapustka z koperkiem

 

  • mała główka kapusty młodej
  • duży pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • magii

Sposób przygotowania:

Tradycyjna młoda kapustka z koperkiem
Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, nastawiamy na średni ogień i gotujemy, po około 10 minutach odlewamy wodę i zalewamy ponownie już mniejszą ilością (wody tyle by nie przykrywała kapusty), dodajemy magii, soli i pieprzu - gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem. Koperek drobno siekamy. Kiedy kapusta zmięknie dodajemy koperek, dokładnie mieszamy i gotujemy bez przykrycia by woda odparowała. Podajmy na gorąco.
Tradycyjna młoda kapustka z koperkiem
Główkę młodej kapusty należy poszatkować
Tradycyjna młoda kapustka z koperkiem
Zalewamy wodą i obgotowujemy ją po czym odcedzamy wodę
Tradycyjna młoda kapustka z koperkiem
zalewamy świeżą woda i przyprawiamy solą, pieprzem i magii
Tradycyjna młoda kapustka z koperkiem
na koniec dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy

Tagi:

kapusta