Sposób przygotowania:
Tradycyjna sałatka polska
1. Ziemniaki i marchewkę gotujemy w mundurkach, aż staną się miękkie.
2. Jajka gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut.
3. Ziemniaki i marchewkę po ugotowaniu studzimy i obieramy, a następnie razem z ogórkami kroimy w kostkę.
4. Wszystko umieszczamy w misce, wraz z pokrojonymi również w kostkę jajkami oraz odsączonym groszkiem. Dokładnie mieszamy.
5. Całość łączymy z majonezem i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem.
6. Przed podaniem należy schłodzić.
2. Jajka gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut.
3. Ziemniaki i marchewkę po ugotowaniu studzimy i obieramy, a następnie razem z ogórkami kroimy w kostkę.
4. Wszystko umieszczamy w misce, wraz z pokrojonymi również w kostkę jajkami oraz odsączonym groszkiem. Dokładnie mieszamy.
5. Całość łączymy z majonezem i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem.
6. Przed podaniem należy schłodzić.