kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Tradycyjny niedzielny rosół

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjny rosół gotowany na niedzielny obiad .

Tradycyjny niedzielny rosół Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjny niedzielny rosół

 

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ćwiartka selera
  • 200g porcji rosołowej
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • makaron
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Tradycyjny niedzielny rosół
Jako że rosół ma być tradycyjny to tradycyjnie zaczynamy od obrania wszystkich warzyw . Obrane warzywa wkładamy do garnka i zalewamy wodą , następnie dodajemy do warzyw porcję rosołową . Garnek wstawiamy na małym ogniu tak, aby nasz rosół się nie zagotował . Rosół delikatnie solimy i dodajemy kostkę rosołową . W między czasie w kolejnym garnku gotujemy osoloną wodę i wkładamy do niej nasz makaron . Makaron gdy już będzie miękki odcedzamy w cedzaku . W końcowym etapie gotowania naszego rosołu dodajemy do niego dla smaku pieprzu , soli oraz posypujemy go świeżo posiekaną natką pietruszki . Makaron wykładamy na talerze i zalewamy rosołem . Smacznego
Tradycyjny niedzielny rosół
Warzywa wkładamy do garnka razem z porcją rosołową .
Tradycyjny niedzielny rosół
Gotujemy na małym ogniu uważając by nasz rosół się niezagotował .
Tradycyjny niedzielny rosół
W końcowym etapie nasz rosół dosalamy, pieprzymy i posypujemy świeżą natką pietruszki .
Tradycyjny niedzielny rosół
Gotowy rosół polewamy na wcześniej ugotowany makaron .

Tagi:

makaron