Sposób przygotowania:
Wafelki kakaowe na mleku w proszku
Mleko wlać do garnuszka, dodać do niego masło oraz dosypać cukier i kakao. Wszystko podgrzewać na niedużej temperaturze do momentu, aż masło się rozpuści i składniki się połączą, zrobi się jednolita kakaowa masa. Zmniejszyć temperaturę kuchenki i do kakaowej masy dosypać mleko w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać (do mieszania dobrze sprawdza się widelec lub rózga, wtedy nie robią się grudki).
Gotową masą smarować wafle, kolejno układać i smarować wafel po waflu. Posmarowane wafle najlepiej zawinąć w opakowanie, w którym były zapakowane oryginalnie w sklepie i obciążyć wafle czymś z góry, wtedy lepiej się skleją i przejdą masą.
Ja zazwyczaj przykładam na wierzch wafli deseczkę i kładę na nią słoiki na przykład z miodem lub dżemem i z reguły kroję po odstaniu, (często nawet na drugi dzień jak zrobię je na wieczór, żeby sobie odleżały przez noc).
Gotową masą smarować wafle, kolejno układać i smarować wafel po waflu. Posmarowane wafle najlepiej zawinąć w opakowanie, w którym były zapakowane oryginalnie w sklepie i obciążyć wafle czymś z góry, wtedy lepiej się skleją i przejdą masą.
Ja zazwyczaj przykładam na wierzch wafli deseczkę i kładę na nią słoiki na przykład z miodem lub dżemem i z reguły kroję po odstaniu, (często nawet na drugi dzień jak zrobię je na wieczór, żeby sobie odleżały przez noc).