Sposób przygotowania:
Trójniak
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Następnie dodać proszek do pieczenia,olej i zapach.Białka ubić na sztywną pianę. Do masy wsypać mąkę (2 szkl) i dodać ubitą pianę.Starannie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do 1 dodać 1 łyżkę mąki, do 2 dodać 2 łyżki kakao,do 3 dodać 1/2 szkl maku−wszystie dokładnie wymieszać z dadatkami a9oczywiście osobno). Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na blaszkę wyłożyć ciasto białe−1, potem z kakao−2, na koniec z makiem−3.Piec ok 45 minut−aż się ładnie zarumieni. Całość posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową−1/4 kostki margaryny.3 łyżki cukru,3 łyżki wody i 3 łyżki kakao.wszystko razem dobrze utrzeć na małym ogniu. SMACZNEGO