Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Trufelki kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne trufelki kakaowe z dodatkiem spirytusu i rumowego aromatu. Do masy można dodać posiekane orzechy lub migdały.

Trufelki kakaowe

Składniki:

Trufelki kakaowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Trufelki kakaowe
Mąkę wsypać na suchą patelnię i zrumienić tak jak zasmażkę, ostudzić. Mleko z cukrem zagotować, oziębić. Masło z żółtkami utrzeć na puszystą masę, Ciągle ucierając dodawać stopniowo mąkę, mleko, spirytus, kakao, aromat i sok z cytryny do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z masy formować kuleczki, obtaczać w mielonych orzechach. Odłożyć w chłodne miejsce do stężenia.