Sposób przygotowania:
Trufelki tiramisu z ricottą
Przygotowujemy espresso lub mocną rozpuszczalną kawę. Do kawy dodajemy likier. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasteczka/biszkopt kruszymy w malakserze. Przekładamy do miski, zalewamy przestudzoną kawa z likierem. Mieszamy. Z serka ricotta odlewamy wodę jeśli jest, dodajemy do biszkoptów i ponownie wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 2 h. Po tym czasie formujemy małe kulki, następnie wkładamy je do lodówki lub zamrażalnika na 30 minut. Krótko przed podaniem obtaczamy je dokładnie w kakao.
![Trufelki tiramisu z ricottą Trufelki tiramisu z ricottą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/trufelki-tiramisu-z-ricotta-272262.jpg)
![Trufelki tiramisu z ricottą Trufelki tiramisu z ricottą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/trufelki-tiramisu-z-ricotta-272263.jpg)
![Trufelki tiramisu z ricottą Trufelki tiramisu z ricottą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/trufelki-tiramisu-z-ricotta-272264.jpg)
![Trufelki tiramisu z ricottą Trufelki tiramisu z ricottą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/trufelki-tiramisu-z-ricotta-272265.jpg)
czekoladka_m
marietta