Sposób przygotowania:
Trufle z białej czekolady z adwokatem
Białą czekoladę połamać na kawałeczki,przełożyć do żaroodpornej miski i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej,aż masa czekoladowa się stopi i połączy idealnie z masłem.Następnie wlać adwokat i wymieszać. Herbatniki maślane przełożyć do foliowego woreczka i tłuczkiem do mięsa rozkruszyć na pył dodać do masy czekoladowej razem z wiórkami i utrzeć na gładką lśniąca masę. W dłoniach z masy formować małe kuleczki,odkładać na papier pergaminowy,schłodzić aż stwardnieją. Do jednej małej miseczki wsypać puder do drugiej ciemne kakao,obtaczać po połowie trufle raz w kakao raz w pudrze. Przełożyć do papierowych małych papilotek ułożyć na półmisku i schłodzić około 2 godzin w lodówce. Smacznego!
marietta
2milutka
Dziękuję:)