Sposób przygotowania:
Trufla
Czekolade rozpuscic w kapieli wodnej.Jajak (cale) ubijac mikserem z cukrem,przez okolo 5 minut (maja byc geste i puszyste).Powoli dodawc lekko ciepla czekolade.Miksowac dalej,do polaczenia.Uzywajac metalowej lyzki polaczyc kremowke z likerem i wmieszac stopniowo i powoli do naszej masy czekoladowej.Dokladnie polaczyc.
Tortownice 22cm dokladnie wylozyc folia aluminiowa,opasac rowniez boki od zewnatrz (ciasto bedzie pieczone w kapieli wodnej).Wlac do niej ciasto.Tortownice umiescic w wiekszym naczyniu,do ktorego wlac wrzaca wode siegajaca do polowy wysokosci tortownicy.
Piec w temperaturze 170ºC przez 30 minut.Po tym czasie przykryc folia aluminiowa i piec kolejne 30 minut.Nie sprawdzac patyczkiem.Wyjac,studzic w tortownicy.Na cala noc umiescic w lodowce.Dopiero wtedy jest dobre do jedzenia,osiaga odpowiednia teksture.
.
Nie polecam pieczenia w tortownicy mniejszej niz 22cm.Podczas pieczenia ciasto mocno rosnie,by pozniej opasc.Moze rowniez popekac,lecz wszystko wyrowna sie podczas studzenia.
Podawac schlodzone,delikatnie oproszone kakao i konfitura malinowa.
Tortownice 22cm dokladnie wylozyc folia aluminiowa,opasac rowniez boki od zewnatrz (ciasto bedzie pieczone w kapieli wodnej).Wlac do niej ciasto.Tortownice umiescic w wiekszym naczyniu,do ktorego wlac wrzaca wode siegajaca do polowy wysokosci tortownicy.
Piec w temperaturze 170ºC przez 30 minut.Po tym czasie przykryc folia aluminiowa i piec kolejne 30 minut.Nie sprawdzac patyczkiem.Wyjac,studzic w tortownicy.Na cala noc umiescic w lodowce.Dopiero wtedy jest dobre do jedzenia,osiaga odpowiednia teksture.
.
Nie polecam pieczenia w tortownicy mniejszej niz 22cm.Podczas pieczenia ciasto mocno rosnie,by pozniej opasc.Moze rowniez popekac,lecz wszystko wyrowna sie podczas studzenia.
Podawac schlodzone,delikatnie oproszone kakao i konfitura malinowa.
iwa
misia53
tokijka
iwi69
OoOlusiaa2706
5 i do ulubionych ;)
pigwa