Sposób przygotowania:
Trufle czekoladowe
Na początku zetrzyj czekoladę na drobnej tarce, później wiórki czekolady rozpuść nad garnkiem z parującą wodą, tak by naczynie z czekoladą nie dotykało lustra parującej wody. Do rozpuszczonej czekolady dodaj cukier oraz margarynę.
Mieszamy i odstawiamy na około godzinę do lodówki,
Po schłodzeniu oprósz dłonie kakao. Łyżeczką nabieraj masę czekoladową i dłońmi uformuj kulki. Trzy z nich obtocz w posiekanych pistacjach, kolejne trzy w wiórkach kokosowych, a ostatnie w kakao. Oczywiście możemy też wszystkie obtoczyć w wiórkach czy kakao- wersja dowolna :)
Smacznego !
Mieszamy i odstawiamy na około godzinę do lodówki,
Po schłodzeniu oprósz dłonie kakao. Łyżeczką nabieraj masę czekoladową i dłońmi uformuj kulki. Trzy z nich obtocz w posiekanych pistacjach, kolejne trzy w wiórkach kokosowych, a ostatnie w kakao. Oczywiście możemy też wszystkie obtoczyć w wiórkach czy kakao- wersja dowolna :)
Smacznego !