Sposób przygotowania:
Trufle czekoladowe
Czekoladę połamać i przełożyć do dużej blaszanej miski oraz zalać śmietanką i na parze cały czas mieszać, aż skłądniki się rozpuszczą w gładką jednolitą masę. Następnie przełożyć naczynie z masą na deskę do chleba lub na parapet i wystudzić przy uchylonym oknie. Gdy bardzo ostygnie przełożyć miskę do lodówki na najwyższą półkę i pozostawić na 2-3 godziny.
Gdy stężeje, nabierać łyżeczką lub gałkownicą porcje masy i formować w dłoniach średnie kuleczki,a potem obtaczać je w kolorowej posypce z cukierków lub wiórkach kokosowych wysypanych na głęboki talerz.
Można podawać trufelki w papilotkach.
Gdy stężeje, nabierać łyżeczką lub gałkownicą porcje masy i formować w dłoniach średnie kuleczki,a potem obtaczać je w kolorowej posypce z cukierków lub wiórkach kokosowych wysypanych na głęboki talerz.
Można podawać trufelki w papilotkach.
na parze