zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Trufle z czekolady

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na Trufle z czekolady

Trufle z czekolady

Składniki:

Trufle z czekolady

 

 

Sposób przygotowania:

Trufle z czekolady
Czekoladę połamać na małe kawałki, włożyć do malaksera. dodać skórkę pomarańczową, miksować 4 minuty. Śmietanę kremówkę mocna podgrzać w rondelku, dodać do masy czekoladowej, miksować do momentu, aż będzie gładka. Wlać brandy, wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem ,równomiernie rozsmarować masę. Przykryć folią spożywczą, włożyć na noc do lodówki. Kakao z masą wyjąć, łyżeczką nabierać niewielkie ilości masy, formować kulki. 1/3 obtoczyć w kakao, 1/3 w wiórkach kokosowych, pozostałe w orzechach. Włożyć do papierowych foremek.

Tagi:

czekolada