Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Trufle z herbatników i musli.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Do tych ciasteczek można dodać rum lub spirytus. Obtaczać w kakao, wiórkach kokosowych lub tartych orzechach.

Trufle z herbatników i musli.

Składniki:

Trufle z herbatników i musli.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Trufle z herbatników i musli.
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Herbatniki pokruszyć [najlepiej wałkiem na stolnicy]. Do utartego masła z cukrem pudrem dodać pokruszone herbatniki, musli, posiekane orzechy, 2 łyżki kakao, wlać aromat, sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Gdy za gęste dodać łyżkę gęstej śmietany. Z masy formować okrągłe kuleczki wielkości włoskiego orzecha, obtaczać w kakao lub wiórkach kokosowych i odłożyć na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Tagi:

musli