Sposób przygotowania:
Truskawkowa bomba
Żółtka z 6 jaj utrzeć na pianę z cukrem, wymieszać delikatnie z ubitą śmietanką i sztywną pianą z 4 białek. Otrzymany krem podzielić na 2 równe części. Do jednej z nich dodać cukier waniliowy, do drugiej truskawki (przedtem zmiksować lub rozgnieść widelcem i schłodzić je w lodówce). Likier rozcieńczyć niewielką ilością syropu truskawkowego, a następnie skropić nim krążek biszkoptowy po obu stronach. Kiedy ciasto rozmięknie, pokroić je w regularne cząstki. Głęboki półmisek wyłożyć cząstkami biszkopta układając je co 1 cm szpicami do środka naczynia. Następnie nałożyć krem waniliowy zwracając uwagę, by wypełnił szczelnie odstępy między cząstkami biszkopta. Całość wstawić do zamrażalnika, aby stężał krem. Wtedy nałożyć masę truskawkową i wstawić do zamrażalnika, gdzie deser powinien pozostać do chwili podania około 6 godzin. przy podaniu polać syropem truskawkowym. Smacznego