Sposób przygotowania:
Miodownik z pianką jagodową
1. Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem. Dodaję jajka, cukier, miód oraz sodę oczyszczoną. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm. Piekę około 15 minut w temperaturze 180 stopni. To samo co z pierwszą częścią ciasta robię z drugą porcją.
2. Galaretki rozpuszczam w 600 ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Mleko skondensowane miksuję z jagodami oraz tężejącą galaretką. Masę wykładam na jedno z ciast miodowych. Wyrównuję i przykrywam drugim ciastem. Ciasto wstawiam na dwie godziny do lodówki.
3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Całość posypuję kakaową posypką. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.
2. Galaretki rozpuszczam w 600 ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Mleko skondensowane miksuję z jagodami oraz tężejącą galaretką. Masę wykładam na jedno z ciast miodowych. Wyrównuję i przykrywam drugim ciastem. Ciasto wstawiam na dwie godziny do lodówki.
3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Całość posypuję kakaową posypką. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.
ciasteczka
lukrowanepierniczki