Sposób przygotowania:
Truskawkowe lody na patyku
Oczyszczone i osuszone truskawki włóż do dzbanka blendera i zmiksuj na idealnie gładką masę.
Białą czekoladę zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj łyżkę cukru pudru.
Do ubitej śmietany dodaj startą czekoladę i zmiksowane truskawki, delikatnie wszystko wymieszaj.
Następnie masę przełóż do foremek na lody i wstaw je na 30 minut do zamrażarki. Po tym czasie wciśnij patyczki w lody i odstaw ponownie do zamrażarki, na co najmniej 4 godziny.
*jeśli nie masz foremek do lodów, możesz użyć plastikowe pojemniki po jogurtach lub serkach, albo zamrozić w jednym dużym pojemniku, ale to już nie będą lody na patyku.
Białą czekoladę zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj łyżkę cukru pudru.
Do ubitej śmietany dodaj startą czekoladę i zmiksowane truskawki, delikatnie wszystko wymieszaj.
Następnie masę przełóż do foremek na lody i wstaw je na 30 minut do zamrażarki. Po tym czasie wciśnij patyczki w lody i odstaw ponownie do zamrażarki, na co najmniej 4 godziny.
*jeśli nie masz foremek do lodów, możesz użyć plastikowe pojemniki po jogurtach lub serkach, albo zamrozić w jednym dużym pojemniku, ale to już nie będą lody na patyku.