Sposób przygotowania:
Truskawkowe sowyGniazdka
Czekoladę rozpuścić w mleku (odstawić troszkę na bok. Przyda się do przyklejenia noska i oczu sowy) Dodać wiórki kokosowe, płatki owsiane oraz granolę. Wszystko dobrze wymieszać do uzyskania gęstej masy (w razie konieczności dodać jeszcze troszkę płatków lub wiórków kokosowych) Masę przełożyć do 6-8 foremek na kruche babeczki wyłożonych folią aluminiową. Pośrodku każdej zrobić wgłębienie na truskawkę. Gniazdka schłodzić 30 minut w lodówce. Po tym czasie wyjąć je delikatnie z foremek.
Dekorowanie truskawkowych sów
Truskawki umyć, odszypułkować. Grubszą częścią zamoczyć w odstawionej wcześniej rozpuszczonej czekoladzie i umieścić truskawki w gniazdkach, czekoladą do dołu. Ze skórki z pomarańczy zrobić noski sów i przykleić je na truskawki za pomocą czekolady. Oczka zrobić z lukru plastycznego, lub dropsów czekoladowych i przykleić je w górnej części truskawki. Smacznego!
misia5
Igraszki Losu
Magdalena88
Marika-
Holly