Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Truskawkowe trifle.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Prosty przepis na tradycyjny angielski deser Trifle.

Truskawkowe trifle.

Składniki:

Truskawkowe trifle.

 

 

 

  • Biszkopty lady fingers ok 1 i 1/2 na porcje
  • galaretka truskawkowa Gellwe
  • 4 bardzo duze truskawki
  • bita smietana Sniezka Gellwe i mleko do jej przygotowania
  • custard(sos budyniowy)male opakowanie(475g)lub puszka
  • posypka do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowe trifle.
Do 4 szklanek(salaterek itp)wkladamy po pk 1 i 1/2 biszkopta.Truskawki kroimy na 4 i wkladamy obok biszkoptow do szklanek.Rozrabiamy galaretke(dajemy 100 ml wody mniej niz w przepisie) Przestudzona galaretka zalewamy truskawki i biszkopty i wstawiamy do lodowki.Kiedy galaretka stezeje wylewamy na nia na ok 2 palce custard.Chowamy do lodowki.Przygotowujemy bita smietane,wykladamy ja na gore deseru i dekorujemy posypka.