Sposób przygotowania:
Truskawkowo-bananowy posmak raju.
Truskawki opłukać, odłożyć tyle sztuk, na ile osób przyrządzamy deser.Ja zrobiłam dla 5 osób.Pozostałe truskawki zmiksować z połową jogurtu naturalnego i 2 łyżkami cukru.Żelatynę rozpuścić we wrzątku i wymieszać z musem truskawkowym.Wlać do salaterek czy pucharków i wstawić na ok.20 minut do lodówki.
W tym czasie banany obrać, pokroić,skropić sokiem z cytryny,wsypać 2 łyżki cukru i zmiksować.Wyjąć nasze desery z lodówki i łyżką nakładać na środek musu truskawkowego bananowy.Mus będzie się lekko wtapiał w truskawkowy.Położyć na wierzchu całą truskawkę i posypać słodkim kakao.Można podawać od razu lub jeszcze schłodzić.
W tym czasie banany obrać, pokroić,skropić sokiem z cytryny,wsypać 2 łyżki cukru i zmiksować.Wyjąć nasze desery z lodówki i łyżką nakładać na środek musu truskawkowego bananowy.Mus będzie się lekko wtapiał w truskawkowy.Położyć na wierzchu całą truskawkę i posypać słodkim kakao.Można podawać od razu lub jeszcze schłodzić.
Sarenka
wedith1
luna
kasik12
Jojo
eli_555
iwi69
Mirka227
Doro
dzastina
asia77
Śliweczka