Sposób przygotowania:
Truskawkowo - brzoskwiniowa fantazja
Galaretkę wymieszać z gorącą , przegotowaną wodą. Schłodzić. Truskawki pokroić na ćwiartki. Dwie foremki do pieczenia o wymiarach dł. 155 cm, szer, 60 mm, wys. 55 mm wyłożyć folia spożywczą wtedy takie foremki będzie można użyć ponownie.
Na dno foremek rozłożyć truskawki i zalać galaretką. Potem foremki wstawić do lodówki do stężenia. Następnie kolejna porcję galaretki rozmieszać z wodą, schłodzić a potem wymieszać a jogurtami za pomocą miksera.
Masę rozlać do foremek na stężałą galaretkę z truskawkami. Ponownie foremki wstawić do lodówki do ścięcia się deseru.
Na dno foremek rozłożyć truskawki i zalać galaretką. Potem foremki wstawić do lodówki do stężenia. Następnie kolejna porcję galaretki rozmieszać z wodą, schłodzić a potem wymieszać a jogurtami za pomocą miksera.
Masę rozlać do foremek na stężałą galaretkę z truskawkami. Ponownie foremki wstawić do lodówki do ścięcia się deseru.
Jagodowa
zewa
Dziękuję. Tak takie proste desery są jednak najlepsze "_