Sposób przygotowania:
Biszkoptowo kokosowe naleśnikiETAP 1:
Mleczko kokosowe wstawiłam wcześniej do lodówki na noc. Po wyjęciu nie wstrząsam puszką tylko ją otwieram i zdejmuje łyżką śmietankę kokosową która wytworzyła się na wierzchu puszki. Reszta mleczka przyda się do ciasta naleśnikowego
Ciasto:
Białka ubijam na sztywną pianę ze solą i wygarniam na miseczkę. W tej samej misce ubijam mikserem żółtka, mąkę, mleczko, wodę, olej, na koniec dodaję pianę z białek i mieszam już delikatnie łyżką albo mikserem na niskich obrotach dosłownie chwile.
ETAP 2:
Naleśniki smażę na maśle klarowanym.
ETAP 3:
. Śmietankę kokosową ubijam mikserem i wstawiam do lodówki żeby stężała.
ETAP 4:
Truskawki obieram, 20 dkg kroję na kawałki przekładam do rondelka, dodaję miód i smażę tak długo aż zrobią się geste i woda odparuje. Zimne naleśniki smaruję śmietanką, układam kawałki truskawek składam na ćwiartki, wierzch polewam dżemem truskawkowym, i rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej.
SylaUla
Jagodowa
Magdalena88
superbaba4
jaNina