Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1046]

Jagodowy budyń jaglany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki budyń jaglany z dużą ilością świeżych jagód doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno :)

Jagodowy budyń jaglany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jagodowy budyń jaglany

 

Sposób przygotowania:

Jagodowy budyń jaglany
Płuczemy kaszę jaglaną i wsypujemy do rondelka. Dodajemy 1,5 szklanki mleka i gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko (około 15 minut).

Rozdrabniamy jagody za pomocą blendera, a następnie dodajemy do nich ugotowaną kaszę oraz cukier waniliowy. Dodajemy resztę mleka i miksujemy na gładką masę.

Przekładamy do pucharków lub salaterek i dekorujemy owocami. 
Jagodowy budyń jaglany
Dodajemy 1,5 szklanki mleka i gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko (około 15 minut).
Jagodowy budyń jaglany
Rozdrabniamy oczyszczone jagody za pomocą blendera.
Jagodowy budyń jaglany
Dodajemy ugotowaną kaszę i miksujemy, aż składniki dobrze się połączą.
Jagodowy budyń jaglany
Dodajemy resztę mleka i miksujemy na gładką masę.