eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Truskawkowy kotlet Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kotlet schabowy bez panierki z ostrym sosem truskawkowym.

Truskawkowy kotlet Eli

Składniki:

Truskawkowy kotlet Eli

 

  • 1 kotlet schabowy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • szczypta pieprzu
  • szczypta czosnku granulowanego
  • ewentualnie szczypta soli
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju

 

 

  • Do dekoracji:
  • 3 truskawki z szypułkami
  • ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:

Truskawkowy kotlet Eli
Kotlet rozbić tłuczkem,posmarować sosem sojowym,oprószyć pieprzem,czosnkiem,ewentualnie solą i mąka.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlet z obu stron.Truskawki pokroić,włożyć do rondelka,dodać wodę,ocet balsamiczny,sól,pieprz,cukier i gotować az truskawki lekko się rozgotują.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu,mieszając i zagotować.Sos powinien być dość gęsty.Usmażony kotlet wyłożyć na talerz,polać sosem i udekorowac połówkami truskawek i sosem balsamicznym.Smacznego!

Tagi:

sosy