renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Lody jagodowo-bananowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lody jagodowo-bananowe, domowej roboty. Szybkie do przygotowania, pyszne bo bez sztucznych dodatków.

Lody jagodowo-bananowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Lody jagodowo-bananowe

 

  • 300 g zamrożonych jagód
  • 1 zamrożony, pokrojony banan
  • 50 ml śmietany 30 %
  • 1 łyżka serka mascarpone
  • 20 g cukru brązowy

Sposób przygotowania:

Lody jagodowo-bananowe

Etap 1

Lody jagodowo-bananowe
Do urządzenia miksującego wsypać cukier.

Do urządzenia miksującego wsypać cukier.

Etap 2

Lody jagodowo-bananowe
Dodać bardzo dobrze schłodzoną śmietankę i serek mascarpone.

Następnie dodać bardzo dobrze schłodzoną śmietankę i serek mascarpone.

Etap 3

Lody jagodowo-bananowe
Następnie dorzucić kawałki zamrożonego banana.

Dorzucić kawałki zamrożonego banana.

Etap 4

Lody jagodowo-bananowe
Następnie należy dodać dobrze zmrożone jagody.

Kolejnym i ostatnim dodatkiem są jagody, również zamrożone.

Etap 5

Lody jagodowo-bananowe
Łyżką do lodów nakładać do pucharków porcję lodów.

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Łyżką do lodów nakładać do pucharków porcję lodów.


Tagi:

lody deser