Sposób przygotowania:
Truskawkowy sernik na zimno z bitą śmietaną
Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie a potem zagotować i wystudzić. Śmietankę i jogurt wlać do wysokiego naczynia i wymieszać blenderem. Dodać truskawki i wystudzoną żelatynę i zmiksować wszystko. Posłodzić do smaku i odstawić naczynie do lodówki. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć dookoła biszkoptami tworząc okrąg.
Delikatnie wylać lekko tężejącą masę uważając aby biszkopty się nie przewróciły. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa się ścina galaretkę dokładnie wymieszać w gorącej i przegotowanej wodzie i wystudzić a potem niech lekko się zetnie ale będzie jeszcze płynna.
Formę wyjąć z lodówki, ułożyć pokrojone truskawki i zalać tężejącą galaretką. Znowu wstawić formę do lodówki do ścięcia galaretki. Na koniec ubić śmietankę z mixem do ubijania śmietanki i cukrem do smaku i dekoracyjnie wyłożyć na galaretce.
Można jeszcze wstawić do lodówki aby wszystko ładnie się ścięło. Przed podaniem posypać z wierzchu odrobiną czerwonej posypki.
Delikatnie wylać lekko tężejącą masę uważając aby biszkopty się nie przewróciły. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa się ścina galaretkę dokładnie wymieszać w gorącej i przegotowanej wodzie i wystudzić a potem niech lekko się zetnie ale będzie jeszcze płynna.
Formę wyjąć z lodówki, ułożyć pokrojone truskawki i zalać tężejącą galaretką. Znowu wstawić formę do lodówki do ścięcia galaretki. Na koniec ubić śmietankę z mixem do ubijania śmietanki i cukrem do smaku i dekoracyjnie wyłożyć na galaretce.
Można jeszcze wstawić do lodówki aby wszystko ładnie się ścięło. Przed podaniem posypać z wierzchu odrobiną czerwonej posypki.