-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Truskawkowy sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Truskawki kuszą prawie na każdym straganie. Czas więc na sernik mocno truskawkowy. Zniknął szybciej niż trwało jego chłodzenie w lodówce. Polecam!

Truskawkowy sernik na zimno

Składniki:

Truskawkowy sernik na zimno

 

  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 truskawkowe serki homogenizowane po 400 ml
  • pół szklanki cukru pudru
  • 30 dag truskawek

Sposób przygotowania:

Truskawkowy sernik na zimno
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Każdą z osobna.Wystudzić. Serki homogenizowane wymieszać z cukrem. Dodać jedną z galaretek. Wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia sernika.

Truskawki umyć, usunąć szypułki. Przekroić każdą na pół i ułożyć na zastygniętym serniku.

Zalać tężejącą galaretka i wstawić ponownie do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.