Sposób przygotowania:
Pyszny sernik z kiwi
Żółtka utrzeć z połową cukru i budyniem. Następnie dodać jogurt i twaróg i wszystko połączyć. Białka ubić z drugą częścią cukru i część dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Potem dodać resztę piany i ponownie wymieszać.
Kiwi obrać i pokroić na kawałki, obtoczyć w mące i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 22 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia a potem ułożyć w niej dwie warstwy herbatników. Na ciasta wyłożyć masę serową i blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec sernik 70-75 minut.
Po upieczeniu wystudzić sernik przy uchylonych drzwiczkach a przed podaniem pokroić na kawałki, oprószyć cukrem pudrem i udekorować plasterkami kiwi.
Kiwi obrać i pokroić na kawałki, obtoczyć w mące i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 22 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia a potem ułożyć w niej dwie warstwy herbatników. Na ciasta wyłożyć masę serową i blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec sernik 70-75 minut.
Po upieczeniu wystudzić sernik przy uchylonych drzwiczkach a przed podaniem pokroić na kawałki, oprószyć cukrem pudrem i udekorować plasterkami kiwi.