anusiak

anusiak

Kucharz
[Przepisów: 5]

tulipan

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

kolorowa słodkość na szare dni

tulipan

Składniki:

tulipan

 

  • 6jaj
  • 3/4szkl oleju
  • 4lyzki kwaśnej śmietany
  • 2szkl maki
  • półtorej szkl cukru
  • 2lyzki kisielu wiśniowego
  • 1/2szkl suchego maku
  • 1lyzka kakao
  • 2lyzeczki proszku do pieczenia
  • kilka kropli aromatu migdałowego

Sposób przygotowania:

tulipan
bialka ubic na sztywno z cukrem,dodac make ,proszek,olej,aromat dobrze wymieszac i podzielic na 4 czesci do pierwszej dodac zoltka+1lyzka smietany do drugiej dodac suchy mak+1lyzka smietany do trzeciej kisiel+1lyzka smietany do czwartej kakao+1lyzka smietany ciasto wlewac warstwami jedno na drugie po trzy lyzki.piec ok 40 minut.po upieczeniu mozna przelozyc sniezka polaczona z galaretka o dowolnym smaku.

Tagi:

mak