kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Tuńczyk na piure z karczochów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tuńczyka posyp solą i pieprzem. Karczochy przesmaż chwilę na dwóch łyżkach oliwy, zdejmij z ognia, dodaj wino, miód...

Tuńczyk na piure z karczochów

Składniki:

Tuńczyk na piure z karczochów

 

  • Ilość porcji: 4

 

  • Tuńczyk 4 steki ok. - 560 g
  • Oliwa - 100 ml
  • Karczochy puszkowane - 300 g
  • Kamis Musztarda Dijon - 2 łyżki
  • Miód gryczany - 1 łyżka
  • Parmezan - 80 g
  • Kamis Fit up!™ Do potraw z ryb i owoców morza - 1 op.
  • Białe wino wytrawne - 50 ml (3,5 łyżki stołowej)
  • Ruccola - 1 pęczek
  • Kamis Fit up!™ Crisps Chipsy warzywne Chrupiące buraczki winegret - 1 op.
  • Kamis Fit up!™ Sos Sałatkowy Zmysłowy - 1 op.
  • Kamis Sól morska w młynku
  • Kamis Pieprz czarny mielony

 

Sposób przygotowania:

Tuńczyk na piure z karczochów
Tuńczyka posyp solą i pieprzem.

Karczochy przesmaż chwilę na dwóch łyżkach oliwy, zdejmij z ognia, dodaj wino, miód, musztardę i zmiksuj. Do piure dodaj parmezan tarty.

Tuńczyka upiecz na grillu na "różowo". Podawaj na puure posypując wierzch Kamis Fit up!™ Do potraw z ryb i owoców morza. Na wierzchu ułóż ruccolę przekładaną Kamis Fit up!™ Crisps Chipsy warzywne Chrupiące buraczki winegret. Całość pokrop Kamis Fit up!™ Sos Sałatkowy Zmysłowy.



Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS