kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Tuńczykowa sałatka na kanapkę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fajna sałatka na piątkowe śniadanie i nie tylko. Można tę sałatkę przetrzeć i zrobić pastę jeśli ktoś woli taką konsystencję.

Tuńczykowa sałatka na kanapkę Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tuńczykowa sałatka na kanapkę

 

  • 1 puszka (135 g) tuńczyka w oleju
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka posiekanego pora
  • 1 łyżka majonezu

 

Sposób przygotowania:

Tuńczykowa sałatka na kanapkę
Jajka gotujemy na twardo , obieramy z łupinek i kroimy w dość drobną kostkę. Tuńczyka osączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Pora drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki . Dokładamy majonez i mieszamy. Jeśli ktoś woli ostrzejsze smaki może sobie doprawić solą i pierzem. Ja nie doprawiałam by sałatka zachowała tuńczykowy smak. Sałatkę możemy jeść jako danie samodzielne lub wykładamy ją na chleb i mamy pyszną , pożywną kanapkę.
Tuńczykowa sałatka na kanapkę
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
Tuńczykowa sałatka na kanapkę
Tuńczyka osączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.
Tuńczykowa sałatka na kanapkę
Pora drobniutko kroimy, musi być ok. łyżki.
Tuńczykowa sałatka na kanapkę
Do jajek, tuńczyka i pora dodajemy majonez.

Tagi:

jajko jajka