kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Tuńczykowo- paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna sałatka, idealna na przekąskę oraz jako dodatek do pieczywa, polecam;-)

Tuńczykowo- paprykowa

Składniki:

Tuńczykowo- paprykowa

 

  • 1 czerwona papryka (konserwowa lub świeża)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 4- 5 rzodkiewek
  • 2 ogórki
  • majonez
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tuńczykowo- paprykowa
Warzywa umyć. Paprykę wydrążyć, ogórki obrać. Pokroić ogórki, paprykę, i rzodkiewkę w kostkę. Ogórki posolić, a gdy puszczą wodę, odlać ją. Tuńczyk i kukurydzę otworzyć i odcedzić. Składniki połączyć. Przyprawić solą i pieprzem oraz połączyć z majonezem.Smacznego!:-)

Tagi:

sosy papryka