iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tuńczykowy pomidorek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tuńczykowy pomidorek polecam

Tuńczykowy pomidorek

Składniki:

Tuńczykowy pomidorek

 

 

  • 1/2 kg pomidory małe,
  • 1 cebula,
  • 1 garść rukoli
  • Sól morska- MŁYNEK,
  • 4 łyżki groszek konserwowy,
  • 1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
  • pieprz czarny grubomielony
  • 25 dag twarogu
  • 3 korniszony

 

Sposób przygotowania:

Tuńczykowy pomidorek
Pomidorki wybierajmy średniej wielkości myjemy osuszamy i odcinamy wierzch . Wyciągamy środki. Tuńczyka i groszek odsączamy na sicie. Dodajemy pokruszony twaróg ,posiekaną cebulkę. Mieszamy. Dodajemy pokrojonego korniszona. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy . Pomidorka wyścielamy rukolą i nakąłdamy pastę . Ozdabiajmy groszkiem . Podajemy.