ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Turek pleśniowy z grilla z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ser plesniowy z grilla z dodatkiem czosnku grillowanego

Turek pleśniowy z grilla z czosnkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Turek pleśniowy z grilla z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Turek pleśniowy z grilla z czosnkiem
Ser plesniowy otwieram tak aby nie naruszyć skorupy sera bo kazde pękniecie sprawi że ser spłynie na węgiel. Do małego naczynia wlewam łyzke oliwy i pieprz bialy, mieszam. Silikonowym pedzelkiem smaruję ser z obu stron aby pieprz dobrze sie przylepił. Gdy wegiel bedzie dobrze rozgrzany na ruszcie kladziemy ser i pieczemy z kazdej strony po 15 minut. Trzeba bardzo uważać podczas obracania bo ser staje sie bardzo miękki i może wypaść ze szczypców. czosnek grilluję około 40 minut. Podaję ser z czosnkiem. Czosnek dobrze smakuje jak się go wyciście z łupinek i posmaruje nim ser.
Turek pleśniowy z grilla z czosnkiem
Starannie rozwijamy ser z opakowania zeby nie uszkodzić struktury sera
Turek pleśniowy z grilla z czosnkiem
Grillujemy ser z obu stron po mniej wiecej 15 minut
Turek pleśniowy z grilla z czosnkiem
A tak wygląda ser już po grillowaniu i przekrojeniu

Tagi:

sery ser