p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Turystyczne ogórki małosolne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Turystyczne ogórki małosolne w butli po wodzie mineralnej, doskonałe do zabrania w podróż.

Turystyczne ogórki małosolne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Turystyczne ogórki małosolne

 

  • 2 kg ogórki gruntowe,
  • 5 szt liście chrzanu i korzeń,
  • 4 szt koper,
  • 5 łyżek Sól,
  • 5 litrów woda z Biedronki,
  • 4 ząbki czosnek

 

Sposób przygotowania:

Turystyczne ogórki małosolne
Ogórki umyć w zlewie. Wylać wodę z baniaka, 3 litry odlać do miski, rozpuścić w niej 5 łyżek soli. Do baniaka włożyć połowę chrzanu, koper i czosnek, włożyć ostrożnie ogórki, dodać resztę chrzanu, kopru i czosnku, wlać osoloną wodę, zakręcić korek, zostawić na kilka dni, doskonały sposób na przechowywanie ogórków w podróży
Turystyczne ogórki małosolne
Etap 1
Turystyczne ogórki małosolne
Etap 2
Turystyczne ogórki małosolne
Etap 3

Tagi:

ogórki