gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Twaróg z porem i koperkiem podaję do ziemniaków na obiad w piątkowy dzień. Polecam. Danie jest szybkie i smaczne.

Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków) Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)

 

  • 200 gram twarogu śmietankowego
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2-3 łyżki śmietanki 18%
  • kawałek pora
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)
Twaróg przekładamy do miski i dodajemy do niego kwaśną śmietanę, śmietankę 18% oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy - dusimy widelcem. Por płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do sera. Koperek drobno siekamy i także przekładamy do twarogu. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Tak przygotowany twaróg podajemy z obranymi ziemniakami gotowanymi w łupinach.
Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)
Twaróg przekładamy do miski i dodajemy do niego kwaśną śmietanę, śmietankę 18% oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy - dusimy widelcem.
Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)
Por płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do sera.
Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)
Koperek drobno siekamy i także przekładamy do twarogu.

Tagi:

pory ziemniaki