Sposób przygotowania:
Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami
Pomidora pokroić na 4-5 grubych plastrów i oprószyć z każdej strony suszoną bazylią. Ułożyć na rozgrzanym grillu ( ja użyłam elektrycznego) i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Następnie zdjąć z grilla i zdjąć z skórę ( bardzo łatwo odchodzi od miąższu). Rozgnieść widelcem i zostawić aż będzie zimne. W między czasie drobno poszatkować cebulę i bazylię. Dodać do pomidorów i wymieszać. Następnie dodać biały ser i wymieszać go z przygotowaną pastą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego!
![Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/twarogowa-pasta-z-grillowanymi-pomidorami-291167.jpg)
![Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/twarogowa-pasta-z-grillowanymi-pomidorami-291168.jpg)
![Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/twarogowa-pasta-z-grillowanymi-pomidorami-291169.jpg)