monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Powiem Wam,że połączenie jest mega! Pasta jest przepyszna i delikatna, serdecznie polecam i zapraszam:))

Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami
Pomidora pokroić na 4-5 grubych plastrów i oprószyć z każdej strony suszoną bazylią. Ułożyć na rozgrzanym grillu ( ja użyłam elektrycznego) i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Następnie zdjąć z grilla i zdjąć z skórę ( bardzo łatwo odchodzi od miąższu). Rozgnieść widelcem i zostawić aż będzie zimne. W między czasie drobno poszatkować cebulę i bazylię. Dodać do pomidorów i wymieszać. Następnie dodać biały ser i wymieszać go z przygotowaną pastą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego!
Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami
pomidory pokroić na grube plastry i położyć na grill
Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami
cebulke i bazylię drobno posiekać
Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami
dodać biały ser doprawić do smaku i wymieszać