Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Twarogowa pasta z kiełkami pszenicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna twarogowa pasta do chleba z kiełkami pszenicy i suszonymi pomidorami

Twarogowa pasta z kiełkami pszenicy

Składniki:

Twarogowa pasta z kiełkami pszenicy

 

Sposób przygotowania:

Twarogowa pasta z kiełkami pszenicy
Do mielonego białego sera dodajemy odsączone z zalewy i pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory. Kiełki pszenicy dokładnie płuczemy. Osuszamy papierowym ręcznikiem, drobno siekamy, dodajemy do sera. Dosypujemy suszone pomidory z bazylią i czosnkiem (ja użyłam tych z firmy Kamis z linii Spécialité). Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.