Sposób przygotowania:
Twarogowe oponki
Twaróg przeciskamy przez praskę do miski i dodajemy żółtka, jogurt, ksylitol, cukier waniliowy i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę, sodę, sól i wlewamy sok z cytryny. Zagniatamy ciasto.
Stolnicę podsypujemy mąką i przekładamy ciasto, ponownie zagniatamy i wałkujemy. Wycinamy szklanką kółka i małym kieliszkiem środki. Na patelni lub w garnku rozgrzewamy olej, wkładamy oponki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem oprószamy pudrem z ksylitolu.
Stolnicę podsypujemy mąką i przekładamy ciasto, ponownie zagniatamy i wałkujemy. Wycinamy szklanką kółka i małym kieliszkiem środki. Na patelni lub w garnku rozgrzewamy olej, wkładamy oponki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem oprószamy pudrem z ksylitolu.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki