eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Twarożek Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny twarożek na śniadanie lub kolację.

Twarożek Eli

Składniki:

Twarożek Eli

 

  • 1 opakowamie twarogu półtłustego-275 g
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 cebulki dymki-szczypior
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 3 ząbki świeżego
  • 5 łyżek maślanki(może być śmietana)
  • sól,pieprz
  • szczypta cukru(jeżeli twarożek jest zbyt kwaśny)

Sposób przygotowania:

Twarożek Eli
Twarożek rozgnieść widelcem.Dodać maślankę i rozetrzeć łyżką na gładką masę.Dodać czosnek(jeżeli jest świeży to rozetrzeć go z dodatkiem soli),sól,pieprz,cukier i wymieszać.Umyty szczypior drobno pokroić,rzodkiewki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i dodac do twarogu.Dokładnie wymieszać.Smacznego!