Sposób przygotowania:
Twarożek śniadaniowy na kanapki
Ogórka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Por oczyścić, posiekać dość drobno. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Siemię uprażyć na suchej patelni.
Twarożek przełożyć na talerz, wygnieść widelcem. Dodać soli i pieprzu do smaku. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać, dodać do twarożku, dodać ogórka, czosnek i pora i wymieszać.
Ostudzone siemię lniane dodać do twarożku i wymieszać. Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić na połówki.
Kromeczki chrupkiego chlebka smarować twarożkiem, obłożyć kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
Twarożek przełożyć na talerz, wygnieść widelcem. Dodać soli i pieprzu do smaku. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać, dodać do twarożku, dodać ogórka, czosnek i pora i wymieszać.
Ostudzone siemię lniane dodać do twarożku i wymieszać. Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić na połówki.
Kromeczki chrupkiego chlebka smarować twarożkiem, obłożyć kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.