xooxoo

xooxoo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Twarożek z kiełkami i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybki twarożek, zdrowy i pełny smaku. Idealny na kanapki, jako przystawka i do zjedzenia bez "niczego".

Twarożek z kiełkami i rzodkiewką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Twarożek z kiełkami i rzodkiewką

 

  • opakowanie sera białego (ja użyłam półtłustego) ( 20 dag)
  • dwie łyżki śmietany (używam najczęściej tej 18%)
  • trzy rzodkiewki
  • garść kiełków rzodkiewki i brokuła
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Twarożek z kiełkami i rzodkiewką
Twarożek "podziobać" widelcem i dodać śmietany, wymieszać. Rzodkiewkę umyć dokładnie i potrzeć na tarce. Można również pokroić. Dodać potartą rzodkiewkę i wymieszać, dodając w międzyczasie sól i pieprz. Kiełki dokładnie umyć i przepłukać pod bieżącą wodą aby wypłukać wszystkie łuski. Na samym końcu dodać kiełki i wymieszać wszystko razem. Kiełki można również posiekać aby były mniejsze kawałki i lepiej się wymieszały z twarożkiem.
Twarożek z kiełkami i rzodkiewką
Kiełki należy dokładnie umyć, przepłukać. Następnie posiekać.

Tagi:

sery ser