p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najzwyklejszy twarożek z rzodkiewką i ogórkiem

Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem

 

  • 250 g twarogu tłustego,
  • 5 rzodkiewek,
  • 1/2 szt. ogórka zielonego,
  • 150 ml śmietany 12-procentowej,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 1/3 pęczka szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem
Twarożek przekładamy do miski i rozdrabniamy za pomocą widelca. 4 rzodkiewki kroimy w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek kroimy w krążki. Ogórek wraz ze skórką ścieramy na tarce warzywnej o dużych oczkach, zostawiamy kawałek do dekoracji. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy 150 ml kwaśnej śmietany i mieszamy delikatnie. Dekorujemy plasterkami rzodkiewki i kawałkami ogórka.
Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem
Rzodkiewki kroimy w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek kroimy w krążki. Ogórek wraz ze skórką ścieramy na tarce
Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem
Dolewamy 150 ml kwaśnej śmietany i mieszamy delikatnie.

Tagi:

ogórki