olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Twarożek zielony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

znakomita pasta do pieczywa, bardzo zdrowa i pożywna.

Twarożek zielony

Składniki:

Twarożek zielony

 

  • 30dag świeżego twarożku
  • 3-4 łyżki śmietany lub mleka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej młodej cebulki
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

Twarożek zielony
Wszystkie zieleniny starannie umyć, osączyć w ściereczce i drobno pokrajać. Twarożek włożyć do miski i rozcierać drewnianą kulką do ucerania mięs, wlewając po trochu tyle mleka lub śmietany, by uzyskać konsystencję gładkiej pasty. DOdać zieleninę i osolić do smaku. Nakładać pieczywo.