agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Twarożkowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny przekładaniec na mały deser.

Twarożkowy przekładaniec

Składniki:

Twarożkowy przekładaniec

 

  • 1 paczka galaretki pomarańczowej
  • 2 żółtka
  • 4 dag cukru pudru
  • 3 dag czekolady
  • 1 opakowanie twarożku homogenizowanego o smaku truskawkowym
  • 5 dag rodzynków
  • świeża skórka pomarańczowa i cytrynowa do smaku

Sposób przygotowania:

Twarożkowy przekładaniec
Galaretkę zalać 1,5 szklanką wrzątku cały czas mieszając,wlać do kwadratowej formy i odstawić do wystygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem i skórką owoców. Naczynie z żółtkami wstawiamy do większego naczynia z wrzątkiem i ubijamy na parze, aż masa zacznie gęstnieć, dodać twarożek wymieszany z rodzynkami, a następnie wystudzić. Pucharki napełniamy na przemian pokrojoną w kostkę galaretką i twarożkiem, przy czym na wierzchu powinien być twarożek. Udekorować startą czekoladą.

Tagi:

czekolada