Sposób przygotowania:
Twister.
Mięso myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w podłużne kawałki (średniej wielkości), sałatę lodowa i pomidora również kroimy na kosteczkę bądź paseczki. Do miseczki wsypujemy mąkę, pieprz czarny, sól, czosnek, paprykę i dokładnie mieszamy, do drugiej miseczki wlewamy wodę (tyle by przykryła kawałeczki naszego kurczaka) i dodajemy 2 łyżeczki sosu sojowego. W tym czasie nastawiamy w rondelku olej. Do miseczki z mąką wkładamy kawałki kurczaka, a następnie moczymy w wodzie - czynność powtarzamy 3 - 4 razy. Tak przygotowane kawałeczki mięsa smażymy na głębokim oleju do zarumienienia około 5-7 minut. Na plackach tortilli układamy pokrojoną sałatę lodową i pomidory, następnie układamy po 3 - 4 kawałeczki upieczonego kurczaka, całość polewamy sosem, zawijamy i opiekamy na grillu. Smacznego