gryszelm

gryszelm

Kuchcik
[Przepisów: 8]

Tygryskowe roladki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki doskonale nadają się jako przekąski, są proste w przyrządzeniu i tanie. Idealne wiosną, gdy sami możemy wyhodować miętę, bazylię..

Tygryskowe roladki

Składniki:

Tygryskowe roladki

 

  • 8 arkuszy papieru ryżowego, 20dkg pieczarek, 8 rzodkiewek,
  • ogórek, 2 marchewki, 12dkg makaronu Ryżowego TaoTao, 4 liście sałaty lodowej, świeże listki: bazylii, mięty

Sposób przygotowania:

Tygryskowe roladki
Pieczarki, marchewkę i ogórek obieramy, rzodkiewkę myjemy. Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażany na oliwie, dodajemy pokrojoną w słupki rzodkiewkę, marchewkę i ogórek i dusimy aż będą miękkie. Liście sałaty lodowej myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki, świeże zioła siekamy na drobno. Warzywa zdejmujemy z ognia i mieszamy z sałatą i ziołami. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem na 15 minut i odcedzamy. Arkusze papieru ryżowego zanurzamy w cieplej wodzie na 30 sekund, osuszamy i układamy na nim farsz na przemian z makaronem i zwijamy roladki.